Education and Vulnerable Children O&S Committee

Short Inquiry: Children Missing from Home and Care

Session Plan

21st October 2015 at 9.30am in Committee Rooms 3 & 4

Key question: What safeguards does the City Council, working with partners, need to implement to effectively and comprehensively reduce the number of children who are missing from home and care and minimise the risks they are exposed to?

Time (approx)	Witness / Speaker	Organisation / Department
9.30 – 9.40	Cllr Susan Barnett, Chair	Introductions and purpose of the meeting
(10 mins)		
9.40 – 10.20	Christine Wellington, Head of	Multi Agency Safeguarding Hub (MASH)
(40 mins)	Service	
10.20 – 11.00	Rob Willoughby, Area Director	Children Society
(40 mins)	and	
	Bali Hothi, Programme Manager for Birmingham	
11.50 – 11.40	DCI Dean Young	West Midlands Police
(40 mins)		
11.40 – 12.20	Michelle Gardiner, Assistant Head	Children in Care, Birmingham City Council
(40 mins)	of Service, Internal Fostering	
	and	
	Val Thompson, Service Manager,	
	Internal Residential Homes	
12.20 – 1.00	Sivay Heer, Head of Service,	Children in Care, Birmingham City Council
(40 mins)	Integrated Services and Care - East	
1.00 – 1.05	Cllr Susan Barnett, Chair	Summing up and next steps
(5 mins)		

The above are indicative timings and attendees/witnesses may find it beneficial to stay for the whole meeting.